Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

David Byrne: American Utopia en meer

oktober 16th, 2020 at 10:28

De verfilming van David Byrne’s ‘American Utopia’ door regisseur Spike Lee gaat dit weekeinde in première bij betaalzender HBO.

De show zelf wordt vanaf de herfst van volgend jaar opnieuw opgevoerd op Broadway. Oorspronkelijk was die reprise voorzien voor deze herfst, maar de corona-epidemie heeft roet in het eten gegooid.

Toch komt dat onderwerp maar heel zijdelings en tamelijk aan het eind ter sprake in een interview met The Guardian, waarin  het meer gaat over wat Byrne zoals doet tijdens deze tijdens van isolatie en zijn online-magazine ‘Reasons to be cheerful’.

Dat is inderdaad een aanrader voor iedereen die dat nog niet kent, dus die aandacht is mooi meegenomen.

Uiteraard komen de memoires van Talking Heads-drummer Chris Frantz ook aan de orde, want in ‘Remain in love’ rekent hij nogal definitief af met Byrne.

Byrne antwoordt dat hij het boek niet gelezen heeft, want ‘ik wist dat ik er vragen over zou krijgen als ik het las, dus ik heb het boek gemeden.’

Dat is een mooi voorbeeld van een drogreden, maar de altijd woordspelige Byrne zal zijn woorden wel zorgvuldig hebben gekozen:

www.theguardian.com/artanddesign/2020/oct/14/david-byrne-lockdown-drawings-therapy-fears-come-out?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

 

Eerdere berichten over David Byrne, Chris Frantz en Talking Heads vind je in de categorie Nieuws.

 

Comments zijn gesloten.