‘I Was A Witness’ komt pas uit op 24 september aanstaande, maar de tracklist ervan is inmiddels bekend.

Dat het album zowel op cd als op lp verschijnt is niet zo opvallend, maar dat er op de cd een extra song staat wél; meestal vind je die op de lp-versie.

Het gaat daarbij om Stephen Bruton’s ‘Until the Rain’, dat al in 2019 als single uitkwam.

Ook ‘This Old World’ en ‘Freedom Ain’t Free’ werden recent al als singles uitgebracht, maar over de rest is alleen bekend dat ze een thematisch geheel vormen.

Geïnspireerd door de geweldsincidenten in de VS waarbij zwarte Amerikanen omkwamen en de mede daaruit voortvloeiende Black Lives Matter-beweging, schreef Milligan autobiografische teksten over opgroeien in het Texas van de jaren zestig en zeventig, waarin niet er niet alleen duidelijke scheidslijnen liepen tussen zwart en wit: Milligan is ook nog eens een albino…

de tracklist:1.   I Was A Witness
2.   This Old World
3.   Take A Knee
4.   Tell The Truth & Shame The Devil
5.   It Hurts Too Bad
6.   I’m So Tired
7.   Until The Rain (CD track only!)
8.   If I Died Today
9.   Freedom Ain’t Free
10. I’m Worried
11. Ain’t No News Like Bad News
12. Wake Up

 

https://suburban.nl/product/malford-milligan-the-southern-aces-i-was-a-witness

 

Eerdere berichten over Malford Milligan and the Southern Aces vind je in de categorieën Nieuws, Concerttips en Rootsmuziek op radio, tv en internet.

 

De recensie van Malford Milligan’s ook met de Southern Aces opgenomen ‘Life will humble you’ in de categorie Recensie roots.

 

Ook op ‘Over Yonder’, het album van gitarist, producer én Southern Ace Jack Hustinx, schreef en zong Milligan mee. De recensie van de album vind je ook in de categorie Roots.