Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Mardi Gras BB – My Private Hadron

december 23rd, 2009 at 0:00

Muziekmedicijn.

De Mardi Gras BB blijft het vehikel voor zanger/gitarist Doc Wenz, die zijn muziek de laatste jaren ook als The Mighty Three en Reverend’s Revenge de wereld instuurde.
De vijftien korte composities op deze achtste cd zijn qua sfeer en bezetting weer gemaakt door het moederschip. Dat betekent veel door de zeven blazers beheerste nummers, lopend van buitelende blazersgrooves, via vuige, van vrolijke chorussen voorziene gitaarrock tot griezelsongs met dreigende achtergrondzang en Mexicaanse trompetten.
Wenz neuzelt vanouds als zijn held Neil Young, maar maakt zijn felle, gruizige gitaarsolo’s ondergeschikt aan het swingende bandgeluid. Dat wordt ook bepaald door jarenlange bassist Reverend Krug en nieuwe drummer Javier de la Poza, die imposante powerroffels slaat in een overigens elementaire mix.
Hoewel de Mardi Gras BB in de in-lay traditioneel weinig serieus lijkt, kun je dansen op of luisteren naar hun roots-grooves.

***

Gepubliceerd op www.popmagazineheaven.nl bij Heaven no. 59, maart-april 2009/no. 2

Comments zijn gesloten.