Op vrijdag 14 januari 2011 reikt het Muziek Centrum Nederland tijdens het EuroSonic/Noorderslag-seminar in Groningen voor de zestiende maal de Pop Media Prijs uit. 

De jury heeft de drie genomineerden bekendgemaakt. Dat zijn
Dirk Jan Roeleven, maker van reportages voor het tv-programma Top 2000 a gogo
Eric Corton, o.a. presentator van VPRO 3voor12Radio en BNN That’s Live en maker van de rubriek NRC Rocks op www.nrc.nl
Rob van Scheers, auteur van De Jazzparade – Een verborgen geschiedenis van New Orleans.

 

Aan de bekendmaking van de winnaar gaat een rondetafelgesprek vooraf met de drie genomineerden onder leiding van Arjen Davidse van Muziek Centrum Nederland. 

De Pop Media Prijs bestaat uit een geldbedrag van € 2.500,-, beschikbaar gesteld door Muziek Centrum Nederland. Eerdere winnaars van de Pop Media Prijs waren o.a. Jip Golsteijn, Tom Engelshoven, Anton Corbijn, VPRO 3voor12, Lex van Rossen, Leon Verdonschot, Leo Blokhuis, Jan van der Plas en Sander Donkers. 

Met de Pop Media Prijs stimuleert Muziek Centrum Nederland de Nederlandse popjournalistiek. De prij wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre van een popjournalist, waarbij vooral wordt gekeken naar de bijzondere prestaties in het afgelopen jaar. 

Het gaat om publicaties met het onderwerp popmuziek uit het Nederlands taalgebied en uit een breed mediaveld: radio, televisie, Internet, film, boeken, fotografie, kranten en tijdschriften.

De onafhankelijke jury bestaat dit jaar uit: Tom ter Bogt (voorzitter), Charlie Dée, Marlies Timmermans, Wijnand Honig, David Kleijwegt en Sander Donkers (winnaar vorig jaar).