Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

EMI op korte termijn verkocht?

december 24th, 2010 at 15:18

Uit de Amerikaanse pers komen berichten dat platenmaatschappij EMI door eigenaar Terra Firma binnenkort zal worden verkocht.

Dat EMI al langere tijd in moeilijkheden is, is in ieder geval een feit. Investeringsmaatschappij Terra Firma heeft destijds een veel te hoge prijs voor EMI betaald en de koop gefinancierd met een lening bij Citigroup. Het betalen van de rente over die lening kost elk jaar opnieuw moeite door de tegenvallende winst en om die reden zoekt Guy Hands naar een koper voor het label.

De verwachting is namelijk dat de aandeelhouders in 2011 niet opnieuw  extra geld ter beschikking zullen willens tellen, zoals ze afgelopen jaar wel deden.

Citigroup weigerde in te gaan op het voorstel van Hands de verstrekte lening te herstructureren. Hands investeerde destijds trouwens zelf 290 miljoen dollar in EMI en heeft dus meerdere redenen om zich zorgen te maken.

Ook intern bevindt EMI zich in zwaar weer: verschillende grote namen verlieten het bedrijf de laatste tijd, onder wie Paul McCartney, de Rolling Stones en Radiohead.

Eerder werd Warner genoemd als potentiële koper. Nu zou BMG interesse hebben voor EMI, maar of het gerucht klopt dat Guy Hands nog voor de kerst de macht zou moeten afstaan, is de vraag. Dan moeten de ontwikkelingen wel heel erg snel gaan…..

Eerdere berichten over EMI vind je in het Dossier Crisis in de platenindustrie

Comments zijn gesloten.