Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Bart de Win’s nieuwe cd Little World in Luisterpaal Radio 6

januari 27th, 2011 at 17:37

Over Bart de Win’s tweede solo-cd Little world is Kippenvel al net zo enthousiast als over zijn debuut The Simple Life destijds.

De Win nam hem op in Austin, Texas, op uitnodiging van Walt Wilkins, die produceerde, meespeelde ook de muzikanten leverde: zijn band the Mystiqueros en Scrappy John Newcomb en Kim Deschamps, maar ook Arianne Knegt en Giliead Atzmon deden weer mee.

Ondanks deze sterke Amerikaanse inbreng werd het geen stereotype Texaanse plaat, zo een waar onstuimig rockende gitaren het enigszins voorspelbare beeld bepalen.

Het wonderlijke is namelijk dat Wilkins en zijn gezellen zich volkomen ondergeschikt maakten aan De Wins melodieën en toetsen, zodat het resultaat een typisch Europese melancholie ademt in rootsy Americana met folk, jazz, gospel en country als invloeden.

Juist doordat De Win zo opnieuw zijn talenten kan etaleren, is Little World zo’n sterke opvolger geworden van zijn opvallend goede The Simple Life.

Dat niet alleen wij dat denken, blijkt onder meer ook uit het feit dat Münich deze keer de distributie verzorgt, zodat Little World zo maar te koop kan zijn in je eigen cd-zaak.

Nieuwsgierig geworden? http://luisterpaal2.radio6.nl/page/player/436

Comments zijn gesloten.