Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

De Rode Draad van 21 februari 2012: Mardi Gras in New Orleans

februari 21st, 2012 at 15:46

Het is carnaval in Nederland, maar ook op andere plekken in de wereld.

Een daarvan is New Orleans, waar carnavalswagens in de parades ‘floats’ heten, waar in Bourbon Street strengen kralen in paars, goud en groen naar elkaar worden gegooid (maar vooral naar vrouwen die hun borsten ontbloten) en de muziek gelukkig heel anders is dan in het Zuiden van Nederland.

Omdat wij nu graag in New Orleans zouden willen zijn, draaien wij het hele tweede uur New Orleans-muziek en spinnen wij op die manier een extra lange Rode Draad.

Dat doen wij ook voor Gloria Powers, de vrouw die ons drie keer gastvrijheid verleende in haar huis ten tijde van het New Orleans Jazz & Heritage Festival, maar al heel snel een vriendin werd in plaats van een kamerverhuurster.

Zij nam ons mee op sleeptouw in haar auto en op de fiets, kletste ons binnen bij een uitverkocht concert van Dr. John & the Lower 911, loodste ons via een buurtsupermarkt, een vettige keuken en een uiterst morsige binnenplaats  naar het kantoor van ex-producer en legende Cosimo Matassa voor een handdruk en een praatje, ging met ons uit eten, gaf ons uiteraard veel muziektips en praatte met ons over de mentaliteit van New Orleans, de Afrikaanse invloeden in de muziek en het dagelijks leven, de onverschilligheid van de lokale politici voor het lot van de bevolking, zwarte en witte voodoo, Katrina, de regering-Bush en nog veel meer.

Gloria overleed op 7 februari jongstleden, voor mij totaal onverwacht. De herdenkingsdienst en de second line parade daarna hebben inmiddels ook al plaatsgevonden:

http://obits.nola.com/obituaries/nola/obituary.aspx?n=gloria-june-powers&pid=155801660

Achter Mardi Gras zit overigens veel meer geschiedenis dan in die platte drankgoot Bourbon Street blijkt:

www.neworleansonline.com/neworleans/mardigras/mardigrashistory/mghistory.html

Comments zijn gesloten.