Michael McDonald is de volgende in de rij artiesten die naar de rechter is gestapt in de strijd om de uitbetaling van meer royalties op oude opnamen.

Daarbij gaat het uiteraard opnieuw om de royalties op downloads. Artiesten krijgen een percentage tussen de twaalf en twintig procent, maar eisen vijftig procent.

McDonald richt zijn pijlen op zijn label avn destijds, Warner Music. NU hebben die ook advocaten in dienst, maar die zijn zich vast al aan het ingraven, want McDonald wordt vertegenwoordigd door het kantoor dat in het leden ook Eminem vertegenwoordigde. Die zaak won Eminem uiteindelijkā€¦

Interessant is ook, dat in deze aanklacht voor het eerst de beschuldiging is opgenomen, dat de platenlabels samenspannen in een poging relatief weinig te hoeven betalen:www.billboard.biz/bbbiz/industry/legal-and-management/doobie-brothers-michael-mcdonald-files-royalty-1007116952.story