Peter Gabriel is de laatste twee albums helemaal in de ban van het symfonieorkest en toert ook met een volledig orkest.

Op die manier voorziet hij zijn nummers weliswaar van een heel nieuwe dimensie, maar ons is hij kwijt: we hebben zijn volgens dat concept gemaakte eerste cd nog geluisterd, maar vonden het helemaal niets.

Of Gabriel nu zelf ook terugkeert van zijn dwaalweg of dat hij onder het mom van een jubileum zijn zakken eens flink wil vullen, heeft hij niet verteld, maar hij gaat vanaf half september op tournee met het album So.

Dat kwam 25 jaar geleden uit en daarom gaat hij het in zijn geheel live spelen met muzikanten die er destijds op meededen. Er zijn al data voor de VS, maar als dat aanslaat komt hij vast ook wel naar Europa.

Wij hebben zeer goede herinneringen aan So met prachtige muzikanten als drummer Manu Katché en bassist Tony Levin en zullen toch de enigen niet zijn.

Bovendien komt So op 18 september ook opnieuw uit, uiteraard in verschillende formaten: als cd, als 3-cd set en als Super Deluxe Box Set. Wat dat laatste is, is vooralsnog onbekend…..http://consequenceofsound.net/2012/05/peter-gabriel-announces-so-anniversary-tour