Veel cc.

Al voor hun debuut werden Erik Neimeijer – zang/gitaar, Sebastiaan van Olst – zang/bas en contrabas en Bauke Bakker – zang/drums geselecteerd voor ‘3FM Serious Talent’. Ze kregen goede recensies tijdens de reizende “Popronde 2006”.
Hun zestien songs maken duidelijk waarom. Cool Genius speelt spelletjes met Steely Dan, Sting, the Beatles, Gomez en vooral 10CC. Die invloeden verwerkten ze dwars en artsy tot een rootsy eigen geheel waarin hun muziek heen en weer stuitert. Steeds zitten hun songs vol onverwachte tempowisselingen, rare stemmetjes, korte solo’s en slepende en gelaagde koortjes.
In hun caleidoscopische pop bezingen deze jonge honden regelmatig hun opvallend krachtige verlangen naar de mooie billen van vrouwen aan wie ze nog niet zijn voorgesteld. Het is nog maar een van de vele momenten waarop het potente Cool Genius een andere kant op gaat dan verwacht.

****

Gepubliceerd in Heaven no. 53, maart-april 2008/no. 2