Kabelmaatschappij en internetprovider Ziggo lanceerde op maandag 6 augustus om 15:00 uur een eigen online muziekdienst. Ziggo Muziek is beschikbaar via Ziggo’s website en apps voor mobiele apparaten. Overigens is de dienst alleen beschikbaar voor abonnees, maar dat zijn er inmiddels al drie miljoen.

Ziggo Muziek bestaat uit twee varianten: een is alleen geschikt voor thuisgebruik. Deze gaat 4,95 euro per maand kosten.

Daarnaast is er een duurdere variant, blijkbaar een directe concurrent voor Spotify Premium.  Ziggo Muziek Overal kost namelijk net als Spotify Premium 9,95 per maand. Deze variant is ook offline te beluisteren doordat bestanden kunnen worden opgeslagen.

Een gratis, alleen door adverteerders betaalde variant komt er dus niet.

Ziggo is van plan ook veel Nederlandstalige muziek op te nemen in de catalogus. Daarmee wil het zich onderscheiden van grote, internationaal opererende concurrenten. Voor dat doel heeft Ziggo een eigen redactie samengesteld.

Voice of Holland-winnaar Ben Saunders nam het eerste abonnement in ontvangst en maakte bekend dat zijn cd Heart & Soul een dag voor de release op 7 september al beschikbaar is voor abonnees van Ziggo Muziek.