Tom Waits was een paar dagen stil na zijn twee raadselachtige aankondigingen begin augustus, maar op 6 augustus was daar dan de derde en laatste in de reeks.

Alle abonnees op zijn nieuwsbrief ontvingen opnieuw een foto die hooguit vragen oproept, maar er geen beantwoordt.

Waits, voorzien van koksmuts, trekt aan een touw over zijn rechterschouder, terwijl het met een reusachtige lepel een vuur opstookt. Deze keer luide de onderwerpsregel: “Never bring a gun to a spoonfight’. Opnieuw was er de toevoeging ‘Coming August 7’.

Hij vormt een mooie serie met die waarin Waits een kaperkapitein was met ooglap en kromzwaard met de tekst ‘Permission to come aboard?’ en die waarop  Waits zich duidelijk onder water bevond met links en rechts achter zich een kruising tussen een haai en een onderzeeër, plus ‘I breathe better under water’.

Ook de derde foto is weer op zijn site te zien.

Onze vragen zijn nog niet beantwoord, maar dat zal later vandaag ongetwijfeld gebeuren:www.tomwaits.com/news