Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Malted Milk – Get Some

augustus 9th, 2012 at 9:46

Sock it to me!

Deze naar Robert Johnson’s Malted Milk vernoemde  Franse formatie speelt soul en blues alsof de leden die genres uitvonden. In tien songs vullen drums, bas, slaggitaar en toetsen  elkaar voorbeeldig aan en zwepen elkaar op, terwijl de drie man sterke blazerssectie daar even intelligent als spontaan omheen speelt. Daarbij zingen ook nog twee achtergrondzangeressen sensueel, zodat zanger/gitarist Arnaud Fradin een zeer strakke soulband achter zich weet. Fradin speelt niet alleen swingende solo’s met een metalen bluesklank, maar zingt ook emotioneel smachtend zijn Engelstalige teksten.

Deze  al zo’n veertien jaar bestaande band stond blijkbaar al in 2007 in de finale van de Memphis International Blues Challenge. Als Malted Milk toen al zo goed was als nu, had de groep die moeten winnen. Deze cd maakt ook zeer nieuwsgierig naar hun debuut in eigen beheer en Sweet Soul Blues uit 2010.

***1/2

Geschreven voor popmagazine Heaven no. 78, mei-juni 2012/no. 3

Comments zijn gesloten.