Of de bron betrouwbaar is, weten wij ook niet zeker, maar we zouden het Ringo Starr wel gunnen: ‘s werelds rijkste drummer zijn.

Een website claimt zich te baseren op openbare informatie als salaris, onroerend goed, scheidingen, plaatverkoop, royalties en sponsorcontracten.

Op basis daarvan is maar liefst een top 30 opgesteld van veelverdienende drummers en daarop staat de ex-Beatle op nummer een met een geschat vermogen van 190 miljoen pond. Dat is een kleine 240 miljoen euro.

Wij weten weliswaar dat geld niet gelukkig maakt, maar zouden het wel een vorm van genoegdoening vinden. Starr werd op basis van zijn werk met the Beatles immers langdurig afgeschilderd als een slechte drummer.

Wij hebben dat altijd volkomen onterecht gevonden, want Starr is ongetwijfeld niet de grootste drumvirtuoos ter wereld, maar zijn drumpartijen zijn niet alleen swingend en ingewikkelder dan je op het eerste gehoor zou denken, maar ook vooral emotioneel.

Daardoor is hij ons nog altijd lief, veel meer dan Phil Collins, Dave Grohl, Don Henley of Lars Ulrich, om de rest van de top 5 maar eens te noemen.

De andere 25 zijn te vinden op:www.celebritynetworth.com/articles/entertainment-articles/30-richest-drummers-world