Op vrijdag 23 november speelt Zwardsick voor het eerst in de nieuwe line-up in The Box in Katwijk.

Nadat in het voorjaar van 2012 drummer Hans Loos en gitarist Aad Zuijderduijn de band verlieten, is Zwardsick nu weer kompleet. Naast Arie van Duijvenvoorde – contrabas, Paul Eckersley – zang en mondharmonica en Gary Spencer – gitaar, mandoline en omnicord, bestaat Zwardsick nu uit Rick Potma – drums (eerder o.a. in Plan Kruutntoone, Tiedo & Plan K. en Linde) en Floris van Bergeijk – gitaar en toetsen (eerder in o.a. Durk Attaturk, Rosa Ensemble en Lola Montez).

Zwardsick werkt in de nieuwe bezetting aan een nieuw album en het optreden in The Box zal de set voor een gedeelte uit nieuwe nummers bestaan, maar ook uit nummers van de cd’s Skin en Burdock Bubbles, die door de invloed van Rick Potma en Floris van Bergeijk toch weer anders klinken.

Ongetwijfeld speelt de band overigens nog steeds die mix van avant-gardistische rock die wortelt in de jaren zeventig. Referenties zijn onder anderen Captain Beefheart, Frank Zappa, Pere Ubu, Tom Waits en Richard Thompson.

Voeg daarbij een fikse scheut improvisatie binnen strakke songstructuren en Zwardsick is zo duidelijk mogelijk omschreven…

Zwardsick, The Box, Valkenburgseweg 50, Katwijk, 23 november, 21:00 uur.