Voor het net doorgestarte Bospop is het een klapper van de eerste orde, maar of dat ook geldt voor Crosby, Stills & Nash is nog maar de vraag, want optreden daar betekent toch een beetje dat je je beste dagen achter je hebt. De laatste jaren heeft het festival vaak van die grote namen van vroeger geprogrammeerd….

Als fans denken we daar trouwens tegelijkertijd weer heel anders over, dat moeten we toegeven, want C, S & N zijn natuurlijk wel eens eerder in Nederland te zien geweest, maar toch ook weer niet elk jaar.

Bovendien heeft Bospop ook JJ Grey & Mofro vastgelegd en die zijn zeker nog niet over hun hoogtepunt heen, sterker nog: die zijn nog niets doorgebroken en hebben letterlijk nog nooit in Europa opgetreden.

Een ander onstuimig aanstormend talent is Dana Fuchs, die al eens een toertje van een week maakte en toen zelfs in vpro’s Vrije geluiden te zien was op een zondagochtend, hoewel haar intense rhythm ‘n’ blues beter pas bij de late avond.

Ook te zien zijn onder anderen Golden Earring, ZZ Top, Rowwen Hèze en Rodger Hodgson. Tot welke van de twee hierboven geschetste categorieën zij behoren, mag je zelf bepalen…

Bospop vindt plaats op 13 en 14 juli en de kaartverkoop begint op 19 januari om 10:00 uur:www.bospop.nl