In 2010 berichtten ook wij er al enthousiast over en we hebben zelfs geprobeerd het te bestellen, maar  dat mislukte elke keer. Dat was geen wonder, want hoewel het was aangekondigd, kwam het niet uit.

Toen al was het boek een jaar vertraagd, want oorspronkelijk stond het gepland voor 2009. Dat het 2013 werd voordat het uitkomt, zal Corbijn noch Waits boeien, vermoeden wij…

’77-’11 is een fotoboek met foto’s van Tom Waits gemaakt door Anton Corbijn, een van de eigenzinnigste  popfotografen.

Corbijn selecteerde foto’s die de hele loopbaan van de dwarse zanger/songschrijver dekken. Het boek gaat volgens sommige berichten 160 pagina’s tellen, maar volgens andere 220 en bevat ongeveer 75 kleurenfoto’s.

Daarin staan niet alleen meer dan 200 portretten van Waits door Corbijn, maar ook zo’n vijftig pagina’s met overdenkingen en foto’s van Waits. De introductie wordt dan weer geschreven door filmregisseur Jim Jarmusch, die Waits ook enkele keren tot een rol in een van zijn films wist te verleiden.

De oplage blijft volgens de berichten beperkt tot 6600 exemplaren. Het boek komt uit op 8 mei bij de Duitse uitgeverij Schirmer-Mosel.

Informatie over het boek  is te vinden op:http://www.waits-corbijn.com/the-book.html

In Nederland zal het boek vermoedelijk zo’n 180 euro gaan kosten….