Nog bijna niemand heeft de opname gehoord, maar er is een opname van Paul McCartney teruggevonden waarop hij A world without love zingt. Dat was ooit de eerste single van Peter & Gordon in 1964 en stond destijds op nummer een van de Engelse en Amerikaanse hitparade.

De band werd teruggevonden door de ene helft van het duo van destijds: Peter Asher. Hij werd later een bekend producer, maar was destijds behalve een beginnend zanger ook de broer van Paul McCartney’s vriendin Jane Asher.

In 1964 woonde Mcartney een tijdlang in bij de familie Asher thuis, net als Peter destijds nog. Beiden hadden bandrecorders: McCartney twee en Asher een.

Hoewel McCartney Asher de song voorspeelde en de laatste daarvan een opname maakte, deed McCartney er niets mee bij de Beatles en ook Billy J. Kramer weigerde het nummer.

Toen Peter en Gordon Waller niet veel later een platencontract tekenden, vroeg hij de song te mogen opnemen, maar hij moest er bij McCartney nog op aandringen een brug te schrijven. Die arriveerde uiteindelijk net voor de opname.

Asher vond de op een DAT-tape gekopieerde opname terug in zijn garage, maar die brug is daarop uiteraard niet te horen.

De enige manier om de song nu te horen, is te gaan naar Peter Asher: a musical memoir of the 06s and beyond, de voorstelling die in de VS loopt.

Op dezelfde tape staat trouwens ook een vroege versie van I’ll follow the sun, die sneller is dan de plaatopname.