She’s OK.

In de opener van de derde cd van Margriet Sjoerdsma vallen achter haar zang haar soulvolle, ingedubde achtergrondzang aan het eind op en de bepalende rol van Dimitar Bodurov’s Hammondorgel. Daarnaast zijn Martijn van Agts gitaren belangrijk voor de sfeer, al leggen drummer Pim Dros en bassist Cord Heineking voor die twee steeds het fundament.

Daarmee plaatst Sjoerdsma zich middenin de roots: in veel van de volgende elf nummers strijden county, countryrock, ballads en incidentele jazzinvloeden om voorrang. Drie songs horen echter tot de popmuziek. Met andere instrumentatie en arrangementen van deze nummers had deze cd een grotere eenheid uitgestraald.

Sjoerdsma’s  heeft een veelzijdige stem, die met een mooie breuk overgaat in een falset. Haar geschoolde stem staat echter steeds hoorbaar in dienst van haar emoties, waardoor Sjoerdsma’s sfeervolle derde direct overtuigt.

***

Geschreven voor Heaven no. 75, november-december 2011