Het lijkt erop dat de Beatles het ene boek na het andere boek opleveren, want pas verscheen nog The Beatles – All these years, volume one: Tune in, een boek van 840 pagina’s dat pas het eerste deel is van drie.

Mark Lewinson heeft de ambitie in die drie delen de hele geschiedenis van de Beatles te beschrijven, maar dan wel uitputtend. Om die reden verschijnt deel 1 namelijk ook in een uitgave van meer dan 1700 pagina’s, al moeten fans daarop nog wachten tot november.

Nu is er The Beatles: the BBC archives 1962-1970 van Kevin Howlett, waarin de auteur  in een kleine 340 pagina’s de relatie tussen de Beatles en de BBC in kaart brengt aan de hand van originele documenten en brieven.

Die variëren van het formulier waarop het oordeel staat van een auditie van de groep tot een brief van de directeur radio (als we het statige Director of Sound Broadcasting daarmee in samenvatting overigens recht doen…) en de president-directeur van label EMI over het in de ban doen van A day in the life.

Ook onthullend is het oordeel van een groep geënquêteerden na de vertoning van de film Magical mystery tour. Driekwart van de ondervraagden was uitermate negatief over de film, al kan dat te maken hebben met het uitzenden ervan op de avond van tweede kerstdag…

http://www.mojo4music.com/7824/the-beatles-rubbish-according-to-1968-bbc-audience-research

Het bericht over The Beatles – All these years, volume one: Tune in vind je in de categorie Nieuws.