De Amsterdamse groep Coparck stopt er na vier cd’s mee. Hoewel hun vierde cd recent uitkwam en gitarist Gijs Coolen vlak voor de opnamen tot de band toetrad, gaan de groepsleden weg eigen weg.

In een persbericht schrijft de leden dat ze hebben besloten de groep op te doeken omdat ze naar hun gevoel hun artistieke hoogtepunt hebben bereikt. De bandleden schrijven dat ze trots  zijn op de muziek die ze hebben gemaakt en dat ze ook de komende optredens met volle overtuiging zullen spelen.

De band hoopt dan ook dat alle fans nog één keer naar die geplande optredens komen, want dat kan nog tot eind april. De clubtour eindigt tijdens koninginnenacht (donderdag 29 april) in de grote zaal van Paradiso. Daarna speelt de band nog op een aantal festivals, waaronder Zwarte Cross en de Parade.

Het onverwachte uiteengaan op termijn  blijft vreemd, juist omdat op A Dog And Pony Show geen spoor van sleetsheid te horen was en de cd overal goede recensies kreeg. Ook het aantal geboekte optredens bewijst dat de groep redelijk succesvol was.

Een recensie van A Dog And Pony Show vind je elders op deze site.