Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

The Sojourners – The Sojourners

maart 2nd, 2010 at 20:50

Op hun tweede groeps-cd zingen Marcus Mosely, Ron Small en Will Sanders elf songs lang zo intens gospels, dat hun persoonlijke geloof overtuigt. De import-Canadezen hebben beide dan ook met de paplepel ingegoten gekregen. Ze komen alle drie oorspronkelijk uit het zuiden van de Verenigde Staten, al kennen we ze in Europa vooral als achtergrondzangers op House Of Refuge en My Walking Stick van de Canadese zanger/gitarist Jim Byrnes.

The Sojournes zingen veel traditionals, zoals het helaas weer actuele Another Soldier Gone van de Violinaires, terwijl de Nederlandse Shiner Twins hen op het spoor zetten van Great Day.

Ook in songs van Reverend Gary Davis en Los Lobos mengen ze gospel met invloeden uit blues en soul, terwijl in It’s Hard To Stumble ook country doorklinkt.

Omdat die genres steeds ondergeschikt zijn aan hun emoties en de band swingt en scheurt met in de hoofdrollen Hammond-organist Mike Kalanj en platenbaas, producer en (slide)gitarist Steve Dawson, bekeren zij de luisteraar minstens voor de duur van de cd.

***1/2

Comments zijn gesloten.