In de VS is de Beatles-storm die opstak ter herdenking van hun eerste Amerikaanse optreden nog niet gaan liggen.

Nu is weer een veiling aangekondigd van allerlei Beatles-memorabilia en eerlijk gezegd zittend daar dingen bij die wij ook wel zouden willen hebben. Toch bieden we niet, want we zouden er hooguit een paar keer naar kijken en het vervolgens wegleggen…

Dat lot zou ook een exemplaar van Meet the Beatles beschoren zijn, hoewel de handtekeningen van John, Paul, George en Ringo erop staan.

Zij gaven de plaat aan dr, Jules Gordon, de arts die Harrison behandeld toen hij een zere keel had vlak voor het optreden in de fameuze Ed Sullivan Show in 1964. Gordon was destijds de arts van het City Plaza Hotel in New York.

Er is ook een gesigneerd exemplar te koop van Twist and shout, de papieren van Lennon’s psychedelisch beschilderde Rolls Royce Phantom V Limousine uit 1965, een exemplaar van zijn kenmerkende brilletjes en schetsen die hij maakte, maar ook gesigneerde gitaren en bassen, enz. enz.

De veiling wordt georganiseerd door RR Auction en is van 13 tot en met 20 maart:http://www.rrauction.com/preview_gallery.cfm?Category=26