Op de lp Lazaretto van Jack white is van alles anders dan tot nu toe in de geschiedenis van de lp.

Zo zijn er twee hidden tracks geperst onder de labels op de A- en de B-kant. Dat zijn niet alleen de eerste in de geschiedenis van de lp, bovendien moet het eerste worden gedraaid op 78 toeren per minuut en het tweede op 45. Op die manier is het ook nog de eerste lp op drie snelheden.

Ook wennen is dat de A-kant van binnen naar buiten moet worden afgespeeld. Aan de buitenkant loopt de naald an vast in een zich herhalende eindgroef, zoals ook bekend van Sgt. Pepper’s lonely heats club band van de Beatles.

Het eerste nummer op kant B heeft in het begin twee groeven: een voor een akoestisch intro en een voor een elektrisch intro. Even later versmelten die twee groeven tot een voor de rest van de song, maar het blijf elke keer toeval in welke van de twee de naald landt….

Of dat nog niet genoeg is, kun je ook nog naar de lp staren en zou je een hologram moeten zien van een engel. Die komt dan weer overeen met de beelden van de engelen op de hoes. Die illustratie werd met de hand geëtst in de masters en ook dat is een première.

Tijdens het masteren werd geen compressie toegepast, zodat het geluid heel anders zal klinken dan op de downloadversie of de cd. Bijna vanzelfsprekend is, dat de volgorde van de songs op de vinylversie anders is dan op die andere twee uitvoeringen, terwijl er ook alternatieve versies van een aantal songs op te vinden zijn:https://www.youtube.com/watch?v=i-8B-_Jq2ro

Wie zich nu al in de handen wrijft, moet nog geduld hebben tot 10 juni. Dan komt Lazaretto uit.

Mocht je de lp al hebben besteld via Jack White’s eigen Third Man Records, dan krijg je ook deze versie plus een downloadcode voor als je lp-speler het niet meer doet….