Na enkele maanden rust komen The Shiner Twins weer in beweging op diverse fronten: de Nederlandse soulzanger Waylon heet Find Your Way Home opgenomen, de openingstrack van de cd die Shiner Twins Jac Hustinx, Richard van Bergen en Dick Wagensveld met enkele anderen in 2002 samen met de Amerikaanse zanger Malford Milligan opnamen.
Het nummer is destijds geschreven door Hustinx en Milligan.

Datzelfde nummer gaan The Shiner Twins zelf eind maart opnieuw opnemen voor een Zweedse verzamel-cd die komende zomer of najaar gaat uitkomen. Het wordt een soort conceptplaat waaraan ook illustere collega’s als Jackson Browne, David Crosby & Graham Nash en Jack “Peaceful Easy Feeling” Tempchin een exclusieve bijdrage leveren.

Verder bedankt het Canadese gospel-trio The Sojourners The Shiner Twins in het boekje van hun nieuwe CD. Toen de band vorig jaar voor hen en Jim Byrnes opende, waren ze erg enthousiast over de Shiner-versie van de traditionele gospel Great Day en nu hebben ze het zélf opgenomen.

Naast het werken aan nieuwe nummers gaan The Shiner Twins de komende tijd een paar erg leuke, wat andersoortige optredens doen.

Allereerst is dat een speciale theaterachtige show in het Calypso Theater in Wijk bij Duurstede op 26 maart. Kaarten kunnen hier worden gereserveerd.
In Eindhoven spelen The Shiners op 28 maart een soort preview voor het nieuwe Bright Light Festival dat daar komende zomer gaat plaatsvinden.
Op 9 april is de band in Amsterdam te gast op een speciale rootsavond, waarbij de Amerikaanse Josie Kuhn zal openen. Die avond zou ook nog een zeer gedreven “reverend” als special guest op het podium kunnen staan.
Op 25 april staat in Eindhoven een eenmalig dubbelconcert gepland van The Shiner Twins met hun vriendin Patricia Vonne en haar band. Daarbij zullen The Shiners en Vonne ook wat songs samen doen.

Meer informatie? www.shinertwins.com