De ouders van de bij de opnamen voor Midnight rider omgekomen camera-assistente Sarah Jones hebben een proces aangespannen tegen diverse bij de film betrokken partijen. De aanklacht is dood door schuld.

De producenten en regisseur zouden geen toestemming hebben gehad om te filmen op de spoorbrug waar Jones en een vijf anderen werden gegrepen door een langsrijdende trein, maar dit feit voor hen verborgen hebben gehouden.

Niet alleen de regisseur en de producenten van de film zijn gedaagd, maar ook spoorwegmaatschappij CSX Transportation én Gegg Allman, de man wiens autobiografie de basis vormde voor het script.

Dat is op zijn minst verbazend, want Allman was verder niet direct betrokken bij de opnamen. Ook probeerde hij de verfilming van zijn boek te laten stoppen na het noodlottige ongeluk en spande zelfs een proces aan tegen de producenten om dat voor elkaar te krijgen.

Hij heeft echter in en eerder stadium gezegd, dat hij op elk door hem gewenst moment een veto over de verfilming zou kunnen uitspreken en dat hij de dagelijkse controle had.

Jones’ ouders zeggen dat het hun erom gaat de filmindustrie zich ervan bewust te laten worden dat sommige risico’s te groot zijn om te nemen, terwijl ze de rechtszaak ook zijn als een middel om erachter te komen welke van de elkaar tegensprekende verklaringen nu waar is.