Over Joe Henry’s dertiende soloalbum Invisible hour doen al sinds december 2013 berichten de ronde.

Er was sprake van een release in april, maar nu wordt het blijkbaar 3 juni voor het album uitkomt.

Hij nam de plaat op in zijn eigen studio en vroeg de muzikanten die ook meespeelden op de talloze rootsy producties die hem de laatste jaren een grote naam bezorgen. Dat betekent dat Jay Bellerose drumde, Jennifer Condos baste en Greg Leisz steelgitar speelde. Henry’s zoon Levon speelt cello en blaasinstrumenten.

National Public Radio recenseerde Invisible hour nu al en streamt hem ook in zijn geheel, terwijl op Henry’s eigen site slechts fragmenten te horen zijn:http://www.npr.org/player/v2/mediaPlayer.html?action=1&t=1&islist=false&id=314870639&m=315235088

NPR’s Ann Powers is erg positief over het album, net als Henry zelf op zijn eigen site. Beiden schrijven doordacht over zijn songs en hun thema’s:

http://joehenrylovesyoumadly.com/invisible-hour

Daaruit blijkt in ieder geval, dat slechts een keer streamen niet genoeg is voor een oordeel, dus dat laten we voorlopig graag aan jou over. Zelf luisteren we Invible hour namelijk ook voor het eerst.

Henry zit ondertussen niet stil. Hij gaat al voor het uitkomen van het album op tournee en doet daarbij ook Amsterdam aan.

Op 5 juni speelt hij in People’s Place op de Stadhouderskade:

http://www.ticketmaster.nl/event/126067?brand=nl_paradiso&camefrom=paradiso