Scènes uit een huwelijk.

Elf jaar na het laatste album en twee jaar na de opnieuw opgenomen grootste hits zijn er twaalf nieuwe songs van The Scene plus een cover van Clouseau’s  Sterven op De Planken.

Dertien keer deint en dendert The Scene opnieuw majestueus achter Thé Lau’s kenmerkend gebarsten stem. De onverbiddelijke maar statige rockritmes bestaan weer uit Jeroen Booij’s drums en Emilie Blom van Assendelfts bas, die swingend tegen elkaar in spelen. Daaroverheen trekken toetsenist Cooymans en gitarist/zanger Lau intelligente, aanvullende lijnen, zodat het soms massieve geluid toch open blijft. Zo is er ruimte voor rock én enkele ingetogener gespeelde ballads.

Ook tekstueel blijken de songs een versmelting van The Scene’s oude cd’s en Lau’s solowerk. Hij bezingt stekelig maar poëtisch de stand van ons land én zijn ongebroken geloof in de liefde. The Scene blijkt zo een gerijpte, uiterst vitale band.

***1/2

Gepubliceerd op www.popmagazineheaven.nl bij Heaven no. 64, januari-februari 2010/no. 1