Hoewel Chrissie Hynde’s eerste soloalbum Stockholm pas op 5 juni uitkomt, was ze toch al te gast op BBC 4.

Daar werd ze geïnterviewd over het album en onderwerpen die daar omheen cirkelen: zo blijkt ze een hekel te hebben aan de status van soloartiest en liever deel uit te maken van een groep.

Ook vertelt ze hoe het was Neil Young in een Londense studio te hebben voor zijn bepalende gitaar in de song Down the wrong way.

Hynde blijkt in dat gesprek trouwens nog iets gemeen te hebben met Young: zij studeerde in 1970 aan de Kent State University toen daar de studentenopstand werd neergeslagen door de National Guard met vier doden tot gevolg.  Het door Young geschreven en door Crosby, Stills, Nash & Young opgenomen Ohio maakte diepe indruk op haar, ook doordat een van de slachtoffers een studievriend van haar was.

Ook John McEnroe rekent ze tot haar vrienden, zodat ook hij zijn gitaar inplugde. Dat blijkt hij trouwens elke keer te doen als Hynde optreedt in New York.

Dark sunglasses was de eerste single van die pl;aat. Dat gortdroge new wave-nummer is alweer een tijd uit:https://soundcloud.com/chrissiehynde/dark-sunglasses/s-MH5qs

De tracklist:

You or no one
Dark sunglasses
Like in the movies
Down the wrong way
You’re the one
A plan too far
In a miracle
House of cards
Torniquet (Cynthia Ann)
Sweet nuthin
Adding the blue