Led Zeppelin-gitarist Jimmy Page heeft de beschuldiging van dat hij plagiaat heeft gepleegd bij het schrijven van Stairway to heaven ‘belachelijk’ genoemd.

Dat deed hij in antwoord op een vraag van Liberation-journalist Guillaume Tion. Verder commentaar weigerde hij.

Misschien was zijn reactie zo kort, doordat het vraaggesprek eigenlijk zou gaan over de aanstaande rerelease van Led Zeppelin I, II en III, maar het zou ook kunnen dat Page zijn mond zo veel mogelijk houdt vanwege de opvallende gelijkenissen tussen Stairway to heaven en Taurus van Randy California’s Spirit.

BloombergBusinesweek zette in een gedetailleerd artikel de overeenkomsten tussen diverse Led Zeppelin-songs en al bestaande songs intussen nog maar eens overzichtelijk op een rijtje, compleet met een schema waarin de overeenkomsten én de door de rechthebbenden en Led Zeppelin gekozen oplossing.

Hoewel deze gevallen van overduidelijke inspiratie op zich al jaren bekend zijn, blijft het geheel opvallend:http://www.businessweek.com/articles/2014-05-15/led-zeppelins-stairway-to-heaven-vs-dot-spirits-taurus-a-reckoning