Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Aretha Franklin’s nieuwe album streamt.

oktober 15th, 2014 at 10:31

Vooruitlopend op de  release op 21 oktober is Aretha Franklin’s The great diva classics in zijn geheel te streamen.

Daar zijn de volgende door Andre 3000, Babyface, Harvey Mason en anderen geproduceerde tien songs te horen:

1. At last (Etta James)
2. Rolling in the deep (The Aretha Version) (Adele)
3. Midnight train to Georgia (Gladys Knight and the Pips)
4. I will survive (Gloria Gaynor)
5. People (Barbra Streisand)
6. No one (Alicia Keys)
7. I’m every woman/Respect (Chaka Khan/Aretha Franklin)
8. Teach me tonight (Dinah Washington)
9. You keep me hangin’ on ( The Supremes)
10. Nothing compares 2 U (The Family)

Het album blijkt door de vele verschillende producers op zijn minst een nogal gevarieerd geheel, waarbij Franklin c.s. de plank regelmatig mis slaan.

Dat ligt niet aan haar meer dan overtuigende zang, maar aan de soms wel erg modieus aandoende of extreem luchtige productie (I will survive en Midnight train to Georgia, No one, I’m every woman en You keep me hangin’ on). Die nummers maken de pretentieuze titel van het album niet waar,  terwijl andere songs weer topzwaar zijn van de strijkers (At last, People en Teach me tonight).

Alleen het onverwacht uptempo, jazzy gespeelde Nothing compares 2 onttrekt zich aan deze duidelijke, maar mislkte poging Franklin aansluiting te laten vinden bij de mainstream van vandaag.

Zo blijft Rolling in the deep een eenzaam hoogtepunt, waarbij een geëxalteerd zingende Franklin Adele’s versie verrassend genoeg met gemak in de schaduw stelt. Het nummer makt pijnlijk duidelijk wat voor Franklin vanuit een andere visie ook had kunnen maken:http://www.amazon.com/gp/dmusic/public/dynamicWidgets/prerelease-streaming-full.html/ref=dm_ext_psw_pu_ns_dm_stream_ArethaFranklin_genre?ie=UTF8&albumImage=https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/5111wfdhblL.jpg&backgroundColor=%23FFFFFF&cdAsin=B00O0MBHR4&cdLink=&heroImage=&justPlayer=0&mp3Asin=B00O00FLG4&mp3Link=&pitchHeadline=Stream%20the%20new%20album%20now&pitchText=Listen%20to%20the%20full%20album%20from%20Aretha%20Franklin%20for%20free%20through%20October%2020.&popupLink=1&qid=1412961786&ref=dm_stream_ArethaFranklin_genre&shareLink=&sr=1-1&streamFile=US/albums/B000APBG6M/ArethaFranklin_SingsTheGreatDivaClassics-FullLP%28320kbps%29-189&streamServer=&topOffset=0&translucentBackground=0&widgetHeight=260

Comments zijn gesloten.