Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Top 2000 opgeschud?

november 28th, 2014 at 9:34

We geven het toe, de kans is klein, maar misschien wordt de Top 200 een heel klein beetje opgeschud.

Of dat betekent dat de top tien ervan er ook écht anders uit zal zien, is nog maar de vraag, maar NPO Radio 2 heeft bekendgemaakt dat er dit jaar veel nieuwe stemmers zijn. Maar liefst 34 procent van de stemmers doet dat voor de eerste keer. Ook wordt er erg veel gestemd: een recordaantal stemmers zit er dik in.

Vandaag is de laatste van de periode van een week waarin kan worden gestemd. Natuurlijk kan dat weer via het internet, maar nieuw is dat er ook muziekwinkels zijn waar stemmen kunnen worden uitgebracht, terwijl ook op spoorwegstations, tankstations langs de snelweg en zelfs in cafés, al was dat in Emmen.

Dat leidde blijkbaar tot een toename van het aantal stemmen van 25 procent in de eerste vijf dagen vergeleken met verleden jaar. Dat maakt nieuwsgierig naar het totale aantal stemmen, want in 2013 werd al een recordaantal stemmen uitgebracht van 3,3 miljoen.

Radio 2 noemt het aantal stemmers jonger dan 35 jaar opvallend groot en schrijft die belangstelling toe aan de stemlocaties in het land en de aandacht voor de Top 2000 in de sociale media.

Stemmen kan vandaag nog tot 19:00 uur.

Comments zijn gesloten.