Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Benefietconcert voor slachtoffers olieramp in Golf van Mexico

mei 11th, 2010 at 21:20

Lenny Kravitz is de hoofdact op een benefietconcert in New Orleans om slachtoffers van de olieramp in de Golf van Mexico te ondersteunen.

 

Het concert wordt georganiseerd door het plaatselijke rootsradiostation WWOZ en vindt plaats op zondag 16 mei.

 

Dat Kravitz wilde meedoen is niet zo verwonderlijk, want hij heeft een huis in New Orleans, net als de eigenzinnige singer-songwriter Ani DiFranco. Ook zij treedt op, net als de legendarische Allen Toussaint.

 

Andere artiesten zijn John Legend, Mos Def, The Voice of the Wetlands Allstars (Tab Benoit, Dr. John, Cyril Neville, George Porter Jr., Waylon Thibodeaux, Big Chief Monk Boudreaux, Johnny Sanson en Johnny Vidacovich), Zachary Richard, de Preservation Hall Jazz Band, Ivan Neville’s Dumpstaphunk, de Soul Rebels Brass Band, Irvin Mayfield’s Playhouse Revue, Kermit Ruffins and the BBQ Swingers, Jeremy Davenport, de Rebirth Brass Band, Big Sam and his Funky Nation en wie zich verder nog opgeven.

 

 Het begint om 12:00 uur en duurt minstens tot 22:00 uur, maar misschien ook wel langer.

 

De opbrengst van het concert gaat naar de vissers die getroffen zijn door een vangstverbod.

 

Dat vangstverbod leidt tot grote financiële problemen, want voor de garnalenvissers zou het seizoen net beginnen nadat de olielekkage begon.

 

Of de opbrengst van dat concert meer is dan een druppel op de gloeiende plaat, is de vraag. Volgens verschillende bronnen zal het vangstverbod namelijk jaren duren.

 

WWOZ gaat ook delen van het concert live uitzenden. Details daarover zijn ook te vinden op de site van het station.

 

Meer info? www.wwoz.org

Comments zijn gesloten.