Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

nieuw soloalbum David Byrne: American Utopia

januari 10th, 2018 at 10:33

Van David Byrne komt op 9 maart een nieuw soloalbum uit. Dat is zijn eerste echte solowerk sinds 2004, toen ‘Grown backwards’ verscheen.

In middels is er een eerste song vrijgegeven, een compositie van Byrne en zijn oude vriend Brian Eno: ‘Everybody’s coming to my house’:

Behalve Eno doen ook de ons allen onbekende Daniel Lopatin (a.k.a. Oneohtrix Point Never), Jam City, Jack Peñate en Sampha mee.

In het persbericht zegt Byrne over de titel, dat de songs geen verzonnen wereld beschrijven, maar een poging zijn de wereld te beschrijven waarin we nu leven. Die wereld eist van ons dat we ons afvragen of het anders kan en of het beter kan.

Daaraan voegt hij toe dat hij net zo verbijsterd is als iedereen en dat hij ook geen antwoorden heeft, maar dat hij weet dat hij niet de enige is die zich dingen afvraagt, niet de enige die een klein beetje hoop wil houden en zich dus niet helemaal wil overgeven aan wanhoop en cynisme. Dat is niet makkelijk, stelt hij, maar muziek helpt.

Wat wij muzikaal moeten verwachten, wordt hiermee overigens ook niet duidelijker. Byrne bewees op ‘Grown backwards’ immers eens te meer, dat conventies voor hem niet gelden, maar verloor daarbij de beluisterbaarheid van zijn muziek uit het oog…..

De tracklist:

I dance like this
Gasoline and dirty sheets
Every day is a miracle
Dog’s mind
This is that
It’s not dark up here
Bullet
Doing the right thing
Everybody’s coming to my house
Here

 

Comments zijn gesloten.