Op 18 mei a.s. komt singer-songwriter Gretchen Peters’ nieuwe album uit: ‘Dancing with the beast’.

Dat duurt natuurlijk nog zo’n drieënhalve maand, maar haar fans zullen zich ongetwijfeld in hun handen wrijven, want de songkwaliteit die Peters op ‘Hello cruel world’ en ‘Blackbirds’ heeft laten horen, wordt zelden geëvenaard.

Voorlopig is alleen bekend dat er elf nieuwe nummers op de plaat staan, waarvan ze er drie schreef met Ben Glover plus een met Glover en Matraca Berg en dat ze het album coproduceerde met Doug Lancio en haar toetsenist/echtgenoot Barry Walsh.

Dat belooft veel, want daarmee blijft het team waarmee ze die twee vorige albums opnam dus intact, want ook toen schreef ze sommige songs met Glover en Berg en was Lancio de (co)producer en een van de gitaristen.

De laatste jaren gaat ze elk jaar in het Verenigd Koninkrijk op tournee en ter ondersteuning van die nieuwe plaat en dat doet ze in mei en juni weer met Barry Walsh, bassist Conor McCreanor and gitarist Colm McClean als begeleiders, terwijl ze dan in augustus nog voor een paar optredens terugkomt.

Daarbij neemt ze ook Kim Richey mee, eveneens een singer-songwriter pur sang. Die is haar voorprogramma behalve op de festivals waar Peters optreedt.

Het aantal geplande optredens verraadt Peters’ terechte status in het Verenigd Koninkrijk, net als het feit dat ze dag na het uitkomen van haar album niet in haar woonplaats Nashville is ter promotie, of elders in de VS.

Voorlopig heeft ze blijkbaar geen plannen om naar Nederland te komen, dus misschien moeten haar Nederlandse fans de oversteek naar een van deze concerten maar wagen. In mei en juni regent het tenslotte niet elke dag de hele dag in met name Engeland:

19 mei – Stamford Corn Exchange, Stamford, VK
20 mei – The Stables, Milton Keynes, VK
22 mei – The Queens Hall, Edinburgh, Schotland
23 mei – The Sage, Gateshead, VK
25 mei – Town Hall, Birmingham, VK
26 mei – The Atkinson, Southport, VK
27 mei – RNCM, Manchester, VK
30 mei – City Varieties, Leeds, VK

31 mei – The Apex, Bury St. Edmunds, VK
2 juni – St. George’s, Bristol, VK
3 juni – Pavilion Theatre, Worthing, VK
9 juni – Gate to Southwell Festival, Nottingham/Newark
12 juni – St. David’s Hall, Cardiff, Wales
13 juni – Cadogan Hall, London, VK
15 juni – Beverley Folk Festival, Beverley, East Yorkshire, VK
24 augustus – Cornwall Folk Festival, Wadebridge, VK

26 augustus – Shrewsbury Folk Festival, Shrewsbury, VK

Eerdere berichten over Gretchen Peters vind je in de categorie ‘Nieuws’ en ‘Concerttips’, ‘Dossier: crisis in de platenindustrie’ en ‘Pop op radio, tv en internet’.

Een recensie van ‘Hello cruel world’ vind je in de categorie ‘Recensies singer-songwriter’.