Neil Young en country-rebel Willie Nelson zouden de hoofdrollen spelen in de western ‘Paradox’, die dan weer geschreven en geregisseerd zou zijn door actrice Daryl Hannah.

Micah en Lucas Nelson, inderdaad ook de zonen van, zouden ook in de film meespelen.

Daarmee wordt dan ook meteen de mededeling duidelijk, dat de muziek van zowel Young als Nelson een belangrijke rol in de film.

Micah en Lucas zijn immers twee van de leden van de band The Promise of the Real, sinds een paar jaar de vaste begeleidingsgroep van Neil Young.

Bovendien is Hannah sinds een jaar of twee de geliefde van Young, zodat ‘Paradox’ een of een leuk staaltje huisvlijt wordt of een in zich zelf gekeerde, chaotische vertelling.

De plot belooft namelijk een film in de onsamenhangende stijl van Young’s eerdere films, die immers zelf ook al weinig coherente films regisseerde onder het pseudoniem Bernard Shakey.

Volgens Young en Hannah is de film een ‘vergezocht, grillig western-sprookje over liefde en muziek. Ergens in de voorbije toekomst verbergt namelijk The Man in the Black Hat zich tussen overvallen door in een postkoetsstation met Jail Time, the Particle Kid en een vreemde bende schurken.  Terwijl ze het afval van voorbije beschavingen opdelven, wachten ze op de Silver Eagle, op het vrouwenvolk en op de magie van de volle maan die de muziek zal laten klinken en de geesten laten vliegen.’

Niet alleen de naam van de hoofdrolspeler is behalve symbolisch ook nogal topzwaar, ook de andere namen van de personages lijken te zorgen voor een niet zo erg soepele vertelling.

Saillant detail is nog, dat Micah Nelson vorig jaar een solo-album uitbracht onder de naam ‘The particle kid’. Zo lijkt alles in elkaar te grijpen.

‘Paradox’ gaat in première op 9 maart a.s. op het festival SXSW.

Of de film ook in Nederland gaat draaien is nog onbekend, maar niet erg logisch, en of we er veel aan zouden missen als dat niet zo was trouwens ook:http://uproxx.com/music/neil-young-western-daryl-hannah