Paradox, de ruim een maand geleden aangekondigde western ‘Paradox’ gaat morgen in première op SXSW.

Voorlopig is uit het even onnavolgbare als onbegrijpelijke persbericht bijzonder weinig op te maken over de plot, maar fans van Young, Hannah en Willie Nelson kunnen vanaf 23 maart a.s. zelf bepalen of de film meer is dan een lange home movie: vanaf die datum is ‘Paradox’ te zien op Netflix.

In aanvulling op eerdere publiciteit verscheen van regisseur Hannah een persbericht waarin zij schreef dat de film spontaan en onverwacht ontstond ‘zoals een paardenbloem tevoorschijn komt vanuit een barst in het trottoir’.

Ze namen de film op in korte tijd, waarin ze ‘de liefde voor de natuur, elkaar en voor de kostbare voorbrengselen van creativiteit en het leven deelden’.

Deze mededeling laat ons sprakeloos achter, want hoewel de paardenbloem tot op zekere hoogte wel decoratief is, kennen wij wel mooiere bloemen.

Bovendien zou het zomaar zo kunnen zijn, dat die tweede zin niet alleen beschrijft hoe Hannah en Young de film maakten, maar ook wat we erin te zien gaan krijgen: een loshangend allegaartje van de vaagste hippiesymboliek….

Misschien kunnen Young-fans zich vasthouden aan de gedachte, dat er ook nog een soundtrack bij ‘Paradox’ hoort.

Daarop komen live gespeelde songs van Young, covers en filmmuziek: ook een allegaartje, dus. Die komt digitaal uit en als lp, maar van een cd-versie is geen sprake.

Een eerder bericht over de inhoud van ‘Paradox’ vind je in de categorie Nieuws:http://uproxx.com/music/neil-young-western-daryl-hannah