De Rolling Stones worden door de Engelsen opnieuw in het hart gesloten.

Dat blijkt althans uit het feit dat de band twee extra concerten heeft aangekondigd tijdens hun ‘No Filter’-tournee, die daarmee steeds meer op een Engelse tournee gaat lijken.

Behalve de shows in London, Manchester, Edinburgh en Cardiff zijn er nu ook concerten in  Coventry en Southampton. Dat zouden dan weer wel de laatste toegevoegde concerten van deze tournee zijn.

Of dat waar is, moet nog blijken, want de Stones hebben behalve hun liefde voor de onwaarschijnlijke combinatie van blues en stadionrock ook een zwak voor geld.

De concerten zijn echter zeer regelmatig verdeeld met rustdagen ertussenin. Daar is wellicht een verband met de opmerkingen van Mick Jagger in een  recent interview in Schotse The Sunday Post over jezelf in acht nemen en herstellen…..

Opvallend blijft het verschil tussen het aantal concerten in het Verenigd Konijkrijk en dat in de andere landen die de groep aandoet: die stand is maximaal negen tegen twee, want alleen in Duitsland spelen ze twee keer. Frankrijk, Tsjechië en Polen moeten het met een concert doen:

17 mei Croke Park, Dublin

22 mei London Stadium, Londen

25 mei London Stadium, Londen
29 mei St Mary’s Stadium Southampton
2 juni Ricoh Stadium, Coventry
5 juni Old Trafford Football Stadium, Manchester

9 juni, BT Murrayfield Stadium, Edinburgh

15 juni, Principality Stadium, Cardiff

19 juni, Twickenham Stadium, Londen

22 juni, Olympia Stadion, Berlijn

26 juni Orange Vélodrome, Marseille

30 juni, Mercedes Benz-Arena, Stuttgart

4 juli, Letnany Airport, Praag

8 juli PGE Narodowy Stadion, Warschau