Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

De elektrische gitaar is niet achterhaald! Hoe kom je erbij?

mei 23rd, 2018 at 10:49

In februari en mei van dit jaar kwam er verontrustend nieuws naar buiten over gitaargigant Gibson, dat wij tot in detail samenvatten en doorgaven.

Tenslotte maakt de gitaar deel uit van onze definitie van pop- en rootsmuziek, hoewel we ook houden van uitbundig schetterende blazers, rollende piano’s en gruizig suizende orgels.

Al in 2012 ging de beursgang van Fender niet door vanwege de economische malaise van destijds, terwijl dat bedrijf in 2014 Bono en The Edge als commissarissen binnenhaalde om een even jeugdig als groot publiek aan te spreken.

Toch beweert Rolling Stone’s Amy X. Wang dat het helemaal niet slecht gaat met de populariteit van de elektrische gitaar: de verkoop ervan neemt de laatste tijd weer toe, de vooruitzichten zijn tot minstens 2022 goed en bovendien komen er steeds meer vrouwelijke gitaristen bij.

De ceo van Gibson, Henry Juszkiewicz, mag in dat artikel uitgebreid zijn voornemens uit de doeken doen, waardoor het overigens interessante artikel ook iets wegheeft van een prospectus bij een aandelenuitgifte.

Trek je je wenkbrauwen op of ben je blij dat het allemaal wel meevalt?

www.rollingstone.com/music/news/guitars-arent-dying-theyre-as-popular-as-ever-w520494

 

 

Comments zijn gesloten.