Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Bettye LaVette – Interpretations: The British Rock Songbook

mei 25th, 2010 at 21:07

Deze Amerikaanse soulzangeres bracht na een live-cd in 2000 drie cd’s uit met een enkele eigen songs, maar vooral veel covers. Bij haar is het de vraag of je die versies van anderen zo mag noemen, want ze kiest daarbij voor radicaal andere, indrukwekkende uitvoeringen.

Dat doet ze ook met de dertien songs van o.a. the Beatles, Pink Floyd, the Moody Blues, Led Zeppelin en the Rolling Stones. Het is gevaarlijk repertoire, want iedereen kent die songs maar al te goed.

LaVette krijgt én neemt echter in de bijna steeds als ballads gezongen nummers de ruimte om nog maar eens te bewijzen dat ze alle emoties kan zingen, van berustend tot wanhopig. Zo leeft ze de levens van anderen overtuigend. Bovenop haar rauwe gevoelens weerklinkt bovendien ook vaak zelfspot, waarmee ze zich deze songs eigen maakt.

Een profiel van Bettye LaVette en een recensie van The Scene Of The Crime vind je elders op deze site.

Comments zijn gesloten.