Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

The Soul Snatchers – Sniffin’ And Snatchin’

juni 1st, 2010 at 22:50

Sock it to me!

Op het debuut van de Nederlandse Soul Snatchers staan vijf instrumentals en zeven gezongen nummers. Steeds zijn Timothy van der Holst – drums, Ton van der Kolk – bas, Ron Smith – gitaar en Govert van der Kolm – Hammond orgel en Fender Rhodes bezeten door funk en soul van de jaren zestig en vroege jaren zeventig.

Zij vinden hun inspiratie vaak bij James Brown, maar ook bij the Meters. In een authentiek kale productie buitelen de vier over elkaar heen in onweerstaanbare, strakke grooves. Daaroverheen toeteren nog eens de opzwepend felle Dynamite Horns, maar allen laten juist die ruimte voor het optimale funkeffect.

Als in een echte soulrevue zingt Yo Yo Kalb een origineel klinkende soulslijper, maar elders ook net zo swingend als Curtis T. De vergeten Nederlandse zanger Jimi Bell Martin heerst echter  twee keer soeverein.

***1/2

Gepubliceerd op www.popmagazineheavan.nl bij no. 53, maart-april 2008/no. 2

Comments zijn gesloten.