Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Jon Cleary op tournee met John Scofield

oktober 7th, 2019 at 10:58

De in New Orleans wonende songschrijver-pianist-zanger Jon Ceary zal altijd wel een goed bewaard geheim blijven, want aan carrièreplanning lijkt de talentvolle Engelsman niet te doen: zijn albums brengt hij meestal zelf uit, zijn optredens lijken vaak van toeval aan elkaar te gangen en hij is zelden in Nederland te zien en te horen.

Op maandag 28 oktober  speelt hij echter met jazzgitarist John Scofield in het Bimhuis in Amsterdam om 20:15 uur.

Dat is het begin van een uitgebreide Europese tournee die de twee maken en die duurt tot 23 november.

Daarin doen ze tien landen aan en geven ze twintig optredens, want met name in Duitsland en Spanje blijken de twee populair.

Blijkbaar herinneren concertbezoekers zich daar beter dan hier, dat Scofield zo’n tien jaar geleden het album ‘Piety Street’ opnam in New Orleans met Cleary op toetsen en drummers Ricky Fataar en Shannon Powell en bassist George Porter Jr.

Deze keer komen Scofield en Cleary echter als duo langs en dat blijft jammer, doordat Cleary dan net een tournee heeft afgesloten met zijn Absolute Monster Gentlemen van vijftien optredens in Australië.

Juist doordat de site van het Bimhuis belooft dat de twee gaan putten uit het tijdloze repertoire van R & B, roots en funk en uit New Orleans, hadden ze wel baat gehad bij een opzwepende ritmesectie:

https://www.bimhuis.nl/en/calendar/john-scofield-jon-cleary-duo

Comments zijn gesloten.