Singer-songwriter James Taylor brengt volgend jaar zijn gedeeltelijke autobiografie uit als luisterboek.

‘Break shot’ zal verschijnen bij Audible, Amazon’s leverancier van luisterboeken en gaat over zijn jeugd en eerste jaren van zijn muzikale carrière. Naar verluidt stopt het bij zijn enorme populariteit in de jaren zeventig.

Dat moet een hoop opleveren, want Taylor was in die tijd niet alleen enorm onzeker, hij had ook mentale problemen waarvoor hij zich liet opnemen en was verslaafd aan heroïne, waarvoor hij zich opnieuw liet opnemen. Ook had hij niet veel later een motorongeluk waarbij hij beide handen brak. Daarover zou Taylor toch in ieder geval van binnenuit veel kunnen vertellen, iets wat hij destijds in zijn teksten tenslotte ook al deed.

De opnamen worden bij Taylor thuis gemaakt in de vorm van vraaggesprekken tussen Taylor en Bill Flanagan, een muziekjournalist die door Taylor wordt bewonderd.

Het waarom van die interviewvorm legt Taylor op zijn site woordspelig uit, net zoals hij de kwaliteit van zijn geheugen ironisch onder de loep neemt.

In het bericht staat ook nog een terloopse opmerking over een nieuw album, dat eveneens begin volgend jaar moet uitkomen:

https://www.jamestaylor.com/announcing-break-shot