Als voorloper van het op 6 december verschijnende album ‘Who’ van The Who is van dat album de tweede single uitgekomen.

‘I don’t want to get wise’ heeft zeker stijlkenmerken die karakteristiek zijn voor The Who, zoals de nog altijd potente zang van Roger Daltrey en een enkele brede riff van componist-gitarist Pete Townsend, terwijl Daltrey in Townsend’s tekst terugblikt op hun succestijd in de jaren zestig en de eerste helft van de jaren zeventig.

De vraag is echter wie of wat The Who nu eigenlijk is, want de melodie is verbrokkeld en komt daardoor niet echt op gang, doordat Townsend duidelijk hoorbaar niet op twee, maar wel op drie gedachten hinkte:

www.youtube.com/watch?v=pPgKsdqOFOo

Ook eerste single ‘All this music must fade’ leed aan dezelfde euvels:

www.youtube.com/watch?v=QpKhGNaiS6c

 

Eerdere berichten over Roger Daltrey, Pete Townsend en The Who vind je in de categorieën Nieuws en Dossier popmuziek en politiek.