Op vrijdag 6 december is ‘Until the rain’ uitgekomen, de nieuwe single van Malford Milligan & the Southern Aces.

De song staat niet op  de in 2018 cd-versie van ‘Life will humble you’, maar staat wel als extraatje op de vinylversie van dat album.

Het is een zinderende ballad, geschreven door zanger en labeleigenaar J.W. Roy en singer-songwriter Connor James Thuotte, maar het past Milligan en zijn band: vanaf het omfloerste en statige intro bouwen  drummer Fokke de Jong, bassist Roelof Klijn, toetsenist Roel Spanjers en gitaristen Jack Hustinx en Eric van Dijsseldonk de spanning op achter de doorleefde zang van Milligan, wiens vocalen worden ondersteund door bezielde koortjes van Spanjers, Hustinx en Dijsseldonk en van achtergrondzangeres Sheree Smith, die samen met Spanjers’ jankende orgel zorgt voor duidelijke gospelinvloeden.

‘Until the rain’ ligt daarmee in de lijn van ‘Yo yo’ en dat is geen geringe prestatie:

www.youtube.com/watch?v=J1rNWaRDkT4

Op dit moment zijn Malford Milligan & the Southern Aces een belangrijk onderdeel van Johan Derksens voorstelling ‘The sound of the blues & americana’, maar vanaf eind januari 2020 gaan ze ook weer op tournee onder eigen vlag:

vrijdag 31 januari – De Smidse, Nijverdal

vrijdag 14 februari – Heyhoef Backstage, Tilburg

zondag 23 februari – Schiller, Aalten

vrijdag 13 maart – Doornroosje, Nijmegen

maandag 23 maart – Cactus, Hengelo

vrijdag 10 april – Effenaar, Eindhoven

vrijdag 1 mei – TivoliVredenburg, Utrecht

vrijdag 22 mei – Podium Victorie, Alkmaar

Alle speeldata vind je op, al staan daar de optredens ‘The sound of the blues & americana’ en de ‘Until the rain’-tournee door elkaar heen:

www.malfordmilliganmusic.com/tour-dates

De recensie van ‘Life will humble you’ vind je in de categorie Recensies roots en eerdere berichten over Malford Milligan & the Southern Aces vind je in de categorieën Nieuws, Concerttips en Rootsmuziek op radio, tv en internet.