Country-rockzangeres Linda Ronstadt was een van de ontvangers van de Kennedy Centre Honours, net als onder anderen Earth, Wind & Fire, Sesamstraat en actrice Sally Field.

Die onderscheidingen worden traditioneel uitgereikt tijdens een galadiner op het ministerie Van Buitenlandse zaken en dus was Mike Pompeo de gastheer.

Uiteraard hield hij dus een een complimenteus bedoelde toespraak voorafgaand aan dat diner. In die speech zei hij onder meer: ‘As I travel the world, I wonder when will I be loved’. Zo parafraseerde hij de tekst van Ronstadt’s hit ‘When will I be loved’ uit 1975, waarvan de tekst overigens werd geschreven door Phil Everly.

Blijkbaar had Pompeo de felheid van Ronstadt’s eerdere kritiek op president Trump onderschat, want zij doorbrak even later de sfeer van wellevendheid.

Toen zij na het ontvangen van haar regenbooglintje een dankwoord mocht uitspreken, zei ze: Ik zou graag tegen de heer Pompeo zeggen, die zich afvraagt wanneer er van hem gehouden zal worden, dat dat is als hij stopt met het steunen van Donald Trump.’

Het blad Variety meldt dat de andere gasten eerst hoorbaar hu adem inhielden en dat daarna een langzaam aanzwellend applaus op gang kwam en daarna enthousiaste kreten.

Eerder had Nanci Pelosi, de ook aanwezige Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, trouwens ook al een staande ovatie gekregen.

 

Eerdere berichten over Linda Ronstadt vind je in de categorie Nieuws.