Heartbreakers-gitarist Mike Campbell is net klaar met zijn eerste tournee als nieuwbakken lid van Fleetwood Mac, maar gaat binnen afzienbare tijd weer optreden. Dat doet hij dan met The Dirty Knobs, zijn eigen groep.

Hij speelt al zo’n vijftien jaar samen met singer-gitarist Jason Sinay, bassist Lance Morrison en drummer Matt Laug, maar deed dat altijd tussen opnamen en tournees van Tom Petty and the Heartbreakers in.

In de praktijk bleven die optreden dus beperkt tot Los Angeles en in die vijftien jaar brachten de vier ook nooit een album uit, maar daarin komt nu verandering.

‘Wreckless abandon’ staat gepland voor 20 maart en het titelnummer is inmiddels te zien en te horen op YouTube. Die song lijkt naadloos te passen in het werk van Tom Petty en zijn band. Dat is niet zo vreemd, doordat Campbell vaak samen met Petty schreef en als sologitarist ook een bepalende rol had.

Op het album spelen ook Chris Stapleton en Heartbreakers-toetsenist Benmont Tench mee, terwijl het geproduceerd werd door  George Drakoulias (o.a. The Jayhawks). Het artwork is van de veelzijdige veteraan Klaus Voormann.

The Dirty Knobs spelen op 24 en 25 januari in Santa Barbara, Californië en gaan dan vanaf 10 maart twintig keer optreden tot en met 28 april:

https://www.youtube.com/watch?v=n_Cfsktanus

 

Eerdere berichten over Mike Campbell, Tom Petty and the Heartbreakers en Fleetwood Mac vind je in de categorie Nieuws.