Dat er opnieuw een veiling wordt georganiseerd waar Beatlesparafernalia worden verkocht, hoeft niemand meer te verbazen.

Blijkbaar zitten de opslagplaatsen van deze wereld vol met spullen die de Beatles hebben vastgehouden, gebruikt of ondertekend: deze keer zijn het meer dan driehonderd, waaronder gitaren en andere instrumenten.

Natuurlijk: een honkbalknuppel met de handtekeningen van alle vier de Beatles is ook een leuk hebbedingetje, maar de handgeschreven tekst van Paul McCartney’s ‘Hey Jude’ is natuurlijk pas echt een juweel.

Het toppunt van de op 10 april a.s. opnieuw bij Julien’s Auctions plaatsvindende veiling is deze keer echter zonder meer het podium waarop de Beatles voor het eerst optraden.

Op 14 mei 1960 trad de band blijkbaar op in Lathom Hall in Liverpool onder de naam ‘Silver Beats’ met Stu Sutcliffe nog in de gelederen.

Tijdens dat optreden heeft Sutcliffe nog een flink robbertje gevochten, zo meldt het persbericht, terwijl John Lennon een vinger brak toen hij Sutcliffe wilde te hulp snelde.

Daarna traden de Beatles toch nog negen keer op op het podium van ongeveer zes bij drie meter:

https://www.juliensauctions.com/exhibition-press-release?id=321

Veel eerdere berichten over Beatlesveilingen vind je in de categorie Nieuws,