Zangeres Duffy verbrak eind februari het zwijgen na een lange periode waarin zij geheel uit beeld verdwenen was.

Ze postte toen een bericht op Instagram waarin ze verklaarde dat dat het gevolg was van het feit dat ze gedrogeerd werd, gevangen gehouden werd en verkracht.

Daarna kondigde ze aan een interview te zullen geven over die periode, maar dat viel haar te moeilijk, zodat ze nu uiteindelijk openheid van zaken geeft in een lang stuk op haar website.

In ‘The 5th house’ beschrijft ze tot in redelijk gruwelijke details wat haar overkwam en waarom ze er nooit eerder mee naar buiten kwam, maar nu wel: het is een poging zichzelf van die periode te bevrijden, waar het eerder voor haar juist onmogelijk was die gebeurtenissen van tien jaar geleden los te laten.

Duffy beschrijft niet alleen de gebeurtenissen en in welke crisis ze daarna belandde, maar ook haar motieven om heel lang niet en nu juist wel over die periode te schrijven, gaat ze in op de reacties van fans na haar eerste bekendmaking en schrijft ze over haar toekomstige muziek.

Dat dat een hartverscheurend relaas is, blijkt al wel uit de titel: Duffy verhuisde na haar verkrachting in de eerste drie jaar vijf keer uit angst:

https://www.duffywords.com

 

Eerdere berichten over Duffy vind je in de categorie Nieuws.