Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Sharon Jones & The Dap-Kings – I Learned The Hard Way

juni 22nd, 2010 at 22:25

Tijdloze retrosoul.

Sharon Jones & The Dap-Kings maakten indruk met voorganger 100 Day, 100 Nights. Het bleek de alweer derde cd van een zwarte zangeres op leeftijd die al jaren als cipier werkte, omdat ze merkwaardig genoeg van haar zingen niet kon leven. Jones bleek echter prachtig emotioneel te krijsen en kreunen, terwijl The Dap-Kings technisch vermogen hebben, smaak én heimwee naar de soul van de jaren zestig.

Die voorliefde botvieren ze weer in de twaalf songs van hun nieuwe cd. Met Jones op de voorgrond, een stijlvast swingende ritmesectie van drums, bas en gitaar, opzwepende achtergrondkoortjes en een dampende blazerssectie leeft het negental zich uit in twaalf up-tempostukken en ballads. Met hun in de jaren zestig geijkte geluid staan ze zo midden in de grote traditie van de soul, die nog even aanstekelijk blijkt als altijd.

***

Gepubliceerd op www.popmagazineheaven.nl bij Heaven no. 66, mei-juni 2010/no. 3

Comments zijn gesloten.